Ο κ. Φραγκίσκος Ξυπνητός είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην χειρουργική του ώμου, του αγκώνα, του ισχίου και του γόνατος, με έμφαση στην αρθροσκοπική χειρουργική, στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική, στη χρήση συστημάτων πλοήγησης και στην εφαρμογή πρωτοκόλλων ταχείας αποκατάστασης.

Είναι διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής “Ώμου & Γόνατος” του νοσοκομείου Metropolitan General.

Ο κ. Φραγκίσκος Ξυπνητός είναι διευθυντής του ιατρικού επιτελείου της ΑΕΚ BC (ανδρών, εφήβων, παίδων). Είναι επίσης ιατρός της ομάδας μπάσκετ Μελισσίων (ανδρών & γυναικών) ενώ διετέλεσε ιατρός των ομάδων βόλλευ της Αργυρούπολης και της Θέτιδας.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εισήλθε 26ος με τη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων.

Την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής & Τραυματολογίας την πραγματοποίησε στη Β’ Ορθοπαιδική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στα πλαίσια της ειδικότητας εκπαιδεύτηκε επίσης:

  • Στην Πλαστική Χειρουργική στη Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου ΚΑΤ
  • Στη Μικροχειρουργική και Χειρουργική Άνω Άκρου στη Κλινική Χεριού – Μικροχειρουργικής – Άνω Άκρου του Νοσοκομείου ΚΑΤ
  • Στην Ορθοπαιδική Παίδων στο Α’ Ορθοπαιδικό Τμήμα του Γ.Ν. Παίδων «Π & Α Κυριακού»

Μετά τη λήψη της ειδικότητας μετέβη στη Μεγάλη Βρετανία για εξειδίκευση όπου έλαβε τις θέσεις του:

  • Clinical Fellow στο Academic Department of Trauma and Orthopaedics, Medical School, Leeds University, Leeds General Infirmary, Leeds
  • Shoulder & Upper Limb Fellow στο Department of Trauma & Orthopaedics, Epsom & St. Helier University Hospitals, Epsom
  • Shoulder & Elbow Fellow στο Department of Trauma & Orthopaedics, The James Cook University Hospital, Middlesbrough.

Ο Φραγκίσκος Ξυπνητός είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Βαθμός: Άριστα) και κάτοχος Τίτλου Μεταπτυχιακών Σπουδών – Master στα μεταβολικά νοσήματα των οστών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Βαθμός: Άριστα).

Είναι συγγραφέας κεφαλαίων σε Ελληνικά και Διεθνή συγγράμματα Ορθοπαιδικής. Έχει πληθώρα δημοσιεύσεων σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι σύμβουλος συντακτικής επιτροπής επιστημονικών περιοδικών (reviewer). Επίσης, έχει παρουσιάσει μεγάλο αριθμό εργασιών σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε διάφορα μετεκπαιδευτικά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Είναι μέλος πολλών Ελληνικών και Διεθνών Επιστημονικών Εταιρειών.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Χολαργό Αττικής, ενώ δυνατότητα εξέτασης υπάρχει και στο γραφείο της κλινικής στο Metropolitan General Hospital.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το πλήρες βιογραφικό.