Πως προγραμματίζω ένα ραντεβού;

Μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού καλώντας μας τηλεφωνικά (210 6564588 ή 6984 557744) κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ωρών μας.

Ποιες είναι οι εργάσιμές σας ώρες;

Οι εργάσιμές μας ώρες, για το ιατρείο του Χολαργού, είναι Τρίτη 19.00 – 22.00, Πέμπτη 19.00 – 22.00 και Παρασκευή 15.00 – 19.00.
Για το ιατρείο της κλινικής Metropolitan General, πρωινές ώρες κατόπιν συνεννόησης.

Που βρίσκονται τα ιατρεία σας;

Διατηρούμε ιατρεία σε διάφορες περιοχές. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

Πόσο κοστίζει η πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο;

Το κόστος της πρώτης επίσκεψης ποικίλει ανάλογα με την πολυπλοκότητα της εξέτασης και τις πιθανές ιατρικές πράξεις (εγχύσεις, υπέρηχος). Παρακαλείσθε όπως καλέσετε στα τηλέφωνα 210 6564588 ή 6984 557744 για ενημέρωση του πιθανού κόστους.

Τι θα πρέπει να φέρω μαζί μου στο ραντεβού;

Όταν έρθετε για το ραντεβού σας θυμηθείτε να φέρετε τα παρακάτω:

 • Στοιχεία ασφάλισης (ΕΟΠΥΥ – ιδιωτικής)
 • Μια αναλυτική λίστα που να περιλαμβάνει:
  • Αναλυτική περιγραφή των συμπτωμάτων σας
  • Πληροφορίες για το ιατρικό σας ιστορικό
  • Πληροφορίες για το ιατρικό ιστορικό των γονέων και αδελφών σας
  • Τα φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής που λαμβάνετε
  • Ερωτήσεις που θέλετε να κάνετε
 • Ιατρικές εξετάσεις (αιματολογικές, ακτινογραφίες, αξονικές ή/και μαγνητικές τομογραφίες).

Πόσο διαρκεί μια επίσκεψη στο ιατρείο;

Μια πρώτη επίσκεψη διαρκεί περίπου 30-45 λεπτά. Γενικά, ο κος Ξυπνητός θα διαθέσει όσο χρόνο κρίνει απαραίτητο, ώστε να τεθεί η διάγνωση και θεραπεία του προβλήματός σας.

Τι θα πρέπει να κάνω την παραμονή και την ημέρα του χειρουργείου μου;

Τις ημέρες που θα προηγηθούν της επέμβασής σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα επικοινωνήσει μαζί σας και θα σας δώσει αναλυτικές προεγχειρητικές οδηγίες.

Πότε θα πρέπει να προγραμματίσω το πρώτο μου ραντεβού μετά από το χειρουργείο;

Το πρώτο μετεγχειρητικό ραντεβού είναι συνήθως μεταξύ της 12ης και 14ης ημέρας από το χειρουργείο για την αφαίρεση των ραμμάτων και τον έλεγχο του τραύματος. Τα επόμενα ραντεβού εξαρτώνται από τον κο Ξυπνητό, αν και συνήθως γίνονται κάθε 4 με 6 εβδομάδες από το προηγούμενο.

Θα απαιτηθεί μετεγχειρητικά φυσιοθεραπεία;

Η ανάκτηση πλήρους εύρους κίνησης, δύναμης και κινητικότητας μετά από μια χειρουργική επέμβαση απαιτεί συνήθως χρόνο. Η προεγχειρητική ενδυνάμωση και η εκπαίδευση των ασθενών, καθώς και η μετεγχειρητική φυσιοθεραπεία έχουν θέση, ώστε να διασφαλισθεί ότι είστε έτοιμοι ψυχολογικά και σωματικά για το χειρουργείο, και για να μεγιστοποιηθεί η ανάρρωσή σας μετά από την επέμβαση.

Τι είναι αρθροσκόπηση;

Η αρθροσκόπηση είναι ένας τύπος ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής που απαιτεί τη χρήση μικροσκοπικής κάμερας και ειδικών εργαλείων ώστε να επιτευχθεί η αποκατάσταση αρθρικών και άλλων βλαβών.

Ποιές αρθρώσεις μπορούν να εξετασθούν αρθροσκοπικά;

Αν και το εσωτερικό σχεδόν όλων των αρθρώσεων μπορεί να εξετασθεί αρθροσκοπικά, 6 είναι εκείνες οι αρθρώσεις που συχνότερα υποβάλλονται σε αρθροσκόπηση. Αυτές είναι το γόνατο, ο ώμος, ο αγκώνας, η ποδοκνημική, το ισχίο και ο καρπός. Με την εξέλιξη των υλικών και της τεχνολογίας, και την ανάπτυξη νέων τεχνικών θα είναι δυνατόν και άλλες αρθρώσεις να αρθροσκοπούνται συχνότερα στο μέλλον.

Για πόσο διάστημα θα χρησιμοποιώ πατερίτσες;

Σε κάθε περίπτωση το διάστημα διαφέρει, και ο ακριβής χρόνος χρήσης θα καθορισθεί μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Πότε μπορώ να βρέξω το γόνατό μου μετά από μια αρθροσκόπηση;

 Μετά από 24 ώρες θα γίνει αλλαγή στο τραύμα και θα τοποθετηθούν αδιάβροχες γάζες. Ελεύθερη διαβροχή μπορεί να γίνει μετά από 12-14 ημέρες.

Πότε μπορώ να οδηγήσω μετά από μια αρθροσκόπηση γόνατος;

Μετά από 3 ημέρες, εφόσον το γόνατο το επιτρέπει και δεν έχετε λάβει άλλες οδηγίες.

Πότε μπορώ να επιστρέψω στην εργασία μου μετά από μια αρθροσκόπηση γόνατος;

Όταν το γόνατο είναι σε καλή κατάσταση από άποψη πόνου, οιδήματος και κίνησης.

Πότε μπορώ να κολυμπήσω;

Μετά την αφαίρεση των ραμμάτων.

Πόσο θα χρειασθεί για να αναρρώσει το γόνατό μου μετά από μια αρθροσκόπηση;

Εξαρτάται από τα ευρήματα και το είδος του χειρουργείου. Συνήθως απαιτούνται 4-6 εβδομάδες.

Πότε μπορώ να επανέλθω στα αθλήματα μετά από μια αρθροσκόπηση γόνατος;

Εξαρτάται από τα ευρήματα και το είδος του χειρουργείου. Συνήθως απαιτούνται 4-6 εβδομάδες. Σε περιπτώσεις συνδεσμικών ή χόνδρινων βλαβών το διάστημα είναι μεγαλύτερο.

Ποιές είναι οι συνηθέστερες παθήσεις και τραυματισμοί του ώμου;

Μια και ο ώμος σταθεροποιείται από μυς, τένοντες και συνδέσμους, κάθε πρόβλημα με κάποιες από αυτές τις δομές θα προκαλέσει διαστρέμματα, θλάσεις, εξαρθρήματα, τεντονίτιδες, θυλακίτιδες, ρήξεις του στροφικού πετάλου και κατάγματα.

Ποιά είναι τα βασικά βήματα αντιμετώπισης των παθολογικών προβλημάτων του ώμου;

Τα συνήθη θεραπευτικά μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των παθολογικών προβλημάτων του ώμου είναι η ανάπαυση, η παγοθεραπεία, οι ασκήσεις, η φυσιοθεραπεία και η φαρμακευτική αγωγή. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να συστηθεί η χειρουργική αντιμετώπιση.

Τι είναι ο υπέρηχος του μυοσκελετικού;

Ο υπέρηχος του μυοσκελετικού αφορά τη χρήση υψηλής συχνότητας ηχητικών κυμάτων για την απεικόνιση μαλακών μορίων και οστικών δομών, με στόχο τη διάγνωση παθολογικών καταστάσεων ή την καθοδήγηση επεμβατικών πράξεων.

Τι είναι το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (Platelet Rich Plasma - PRP);

Το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια είναι τμήμα του αίματος που λαμβάνεται μετά από φυγοκέντρηση μιας ποσότητας φλεβικού αίματος (συνήθως 10 ml). Ένα δείγμα αίματος έχει περιεκτικότητα σε αιμοπετάλια μόνο 6%, ενώ το PRP περιέχει πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις. Η συγκέντρωση σε αιμοπετάλια – και κατά συνέπεια σε αυξητικούς παράγοντες – μπορεί να είναι 5 με 10 φορές μεγαλύτερη από ότι συνήθως.

Τι είναι τα βλαστοκύτταρα;

Τα βλαστοκύτταρα είναι αρχέγονα αδιαφοροποίητα ανθρώπινα κύτταρα που έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε πολλούς διαφορετικούς τύπους κυττάρων στο σώμα. Τα βλαστοκύτταρα βοηθούν στην δημιουργία νέων κυττάρων σε υγιείς ιστούς. Επίσης, μπορεί να συμβάλουν στην αποκατάσταση ιστών που έχουν υποστεί τραυματισμό. Αποτελούν την βάση των εξειδικευμένων κυττάρων που συνθέτουν κάθε όργανο του σώματος.

Τι είναι η εξατομικευμένη αρθροπλαστική γόνατος;

Η εξατομικευμένη αρθροπλαστική γόνατος αποτελεί την επόμενη γενιά στο χειρουργικό σχεδιασμό, όπου με τη χρήση μαγνητικής ή αξονικής τομογραφίας κατασκευάζονται οδηγοί που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για το γόνατό σας. Οι εξατομικευμένοι οδηγοί οστεοτομίας ταιριάζουν απόλυτα στην ανατομία του γόνατος σας και συμβάλλουν στη βέλτιστη τοποθέτηση των υλικών της αρθροπλαστικής.

Τι είναι η ελάχιστα επεμβατική ορθοπαιδική χειρουργική;

Κατά την ελάχιστα επεμβατική ορθοπαιδική χειρουργική, ο ορθοπαιδικός χειρουργός χρησιμοποιεί μια μικρότερη τομή και μια λιγότερο επεμβατική τεχνική για να φθάσει στην άρθρωση ή στο οστούν, με στόχο τη μείωση του μετεγχειρητικού πόνου και την επιτάγχυνση της ανάρρωσης.